menu
person

13:57
Лепбук про весну

Весна - пора сонця, краси і мрій. Натхненні пробудженням природи, творимо цікаві речі разом.

Лепбуки допомагають візуалізувати інформацію, зробити її цікавою і такою, яка запам'ятається читачу у подальшому. Є багато різносторонніх думок щодо процесу створення лепбука: одні вважають, що їх потрібно створювати виключно самостійно, інші ж дотримуються ідеї склеювання готових шаблонів. Чесно кажучи, я і сама прибічних кожної зі сторін, але є те у чому я впевнена на 100% - для того, щоб створювати якісний контент самостійно, діти мають бачити відповідний приклад, тому ми чергуємо саморобні лепбуки з тими, основу яких я розробляю для діток за допомогою комп'ютерних програм. Діти, створюючи з готового матеріалу проект, вже матимуть досвід роботи з кишеньками, закладками, формочками і варіантами візуалізації, що підвищує шанс більш якісної наступної розробки наполовину.

У цьому дописі Ви маєте змогу побачити лепбук про весну. Він орієнтований на учнів 1-2 класів, але використовувати його можна і далі як інформаційний посібник. Те, що ми робимо своїми руками, краще запам'ятовується нашими головами!

Як і завжди, це розгортка з аркуша А3 (або двох аркушів А4, склеєних між собою).

Інформацію лепбука закріплюємо за допомогою інтерактивних вправ. Для цього є розробка завдань на основі програми INTECH IWB, які можна використовувати в режимах онлайн та офлайн.

Подібні активності завжди є інтригою для учнів, вони зацікавлені в освітньому процесі, бо не знають, що можна від нього очікувати))).

Лепбук ми створюємо цілим класом, але, з огляду на те, що ми дорослішаємо і все більше лідерів з'являються у колективі, даю можливість працювати командами, щоб більше обов'язків покласти на плечі наших активністів. Для них це випробування, яке вони проходять із захопленням.

У разі виникнення питань, пишіть. Нехай ідеї приносять користь і радість Вашим учнівським колективам!

Категорія: Інтерактивні вправи | Переглядів: 521 | Додав: karpitskcayae | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar