menu
person

00:12
Знайомство з числівником

ЧИСЛІВНИКИ

Маю надію, що використання цих вправ в освітньому процесі буде мотивувати діток, зацікавлювати до пізнання, стимулювати їх активність. Починаємо вивчати числівники.

1. Перша вправа - розчитування. Коротенький відеоролик на 47 секунд, який спрямований на формування швидкочитання, розвитку уваги, пам'яті, сконцентрованості.

2. Це вправи з проекту LearningApps, які спрямовані на формування навички класифікації матеріалу, визначення числівників у потоці слів.

Ця вправа проста, оскільки позиціонує числівники, як пріоритетні слова у загальному словесному потоці. Класифікуємо на дві групи: числівники та інші слова.

Джерело - https://learningapps.org/display?v=pvphsbbr521

Автор - моя розробка.


Ця вправа ускладнена активізацією пізнавальної діяльності, повторенням раніше вивченого матеріалу. Потрібно класифікувати слова на 4 групи: іменники, прикметники, дієслова, числівники.

Джерело - https://learningapps.org/display?v=phfbi8yya21

Автор - моя розробка.

3. Розшукуються числівники. Цю вправу легко можна виконати на мультимедійному пристрої, наприклад, так:

  • роздрукуйте і  за допомогою документ-камери проектуйте зображення на екран дошки, програма, за якою працює камера, дозволить виконувати креслення пером і таким чином виконувати завдання;
  • використайте одну з програм для мультимедійної дошки, завантажте туди зображення і виконуйте креслення, обведення, позначення.

Усього має бути 9 числівників.

4. На мій погляд, важлива вправа для контакту з друкованим матеріалом. Її можна виконувати двома способами: 1 - запропонуйте діткам знайти серед слів тільки числівники і зафарбувати їх (підкреслити, обвести); 2 - запропонуйте діткам визначити, до якої частини мови відносяться слова і поставити позначки (І - іменник, П - прикметник, Д - дієслово, Ч - числівник).

У шаблоні розмістила 5 стовпчиків для зручності друку та економії паперу.

5. Хитре завдання для аналізу зображення та роботи з деформованим текстом. Це моя улюблена вправа)). Мишку Думку, яка слова хрумка, я створила спеціально для цього виду завдань. Так діткам легше сприймати матеріал і цікавіше його виконувати.

Потрібно прочитати текст і записати слова, які похрумкала мишка.

6. Хитринка з логічним навантаженням. Запропонуйте діткам відшукати слова у буквенному рядочку. Кількість слів слід записати у відповідні колонки, погрупувавши так: загальна кількість, числівники, іменники (можна шукати тільки числівники/іменники).

Нехай приносять користь!

Завантажити вправи

Категорія: Інтерактивні вправи | Переглядів: 1367 | Додав: karpitskcayae | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
avatar
1
1 marinakisel77 • 07:40, 18.02.2021
Ваші роботи крутезні та цікаві!!!!Щиро дякую!!!
avatar
0
2 karpitsckayae • 08:17, 18.02.2021
Нехай приносять користь
avatar