menu
person

15:37
День безпечного інтернету

#SID2021, #SaferInternetDay, #ДеньБезпечногоІнтернету, #розумнийвулик

Про День безпечного інтернету можна сказати безліч важливих речей, адже, у деякому сенсі, наша освіта навіть залежить від цього. Мешканці "розумного вулика" не стояли осторонь і активно долучилися до вивчення питання інтернетної безпеки. Звісно, ми дослідили різноманітні мережеві небезпеки і складали поради для користувачів.

Але нам добре відома народна мудрість: "Менше слів і більше діла", тому присвятили цьому весь вівторок. Ми зосередили свою роботу на важливому правилі - якщо хочеш були захищеним, захисти свій ґаджет. То ж увесь день встановлювали на свої імпровізовані комп'ютери антивірусну програму і боролися із шкідниками інтернет-систем.

Для початку ми розділилися на команди (у нас їх було 6). Кожна командра отримала свій комп'ютер із вже наявними у ньому вірусами (позначили їх цифрами). 6 команд - 6 кольорів для моніторів. Завантажити шаблон.

Протягом дня учніпрацювали над завданнями, за правильне виконання яких отримували житон антивіруса (ми не могли обійтися без бджілки) і заклеювали цифри за порядком. До кінця дня потрібно було заклеїти усі 10 цифр.

Завдання, з якими працювали діти, окрім основних з підручника можна переглянути і завантажити ТУТ. Це письмові активності для узагальнення і систематицазції знань учнів з розділу "Досліджую дієслово". Можливо ця тема стане для Вас просто корисною і Ви використаєте її навіть після Дня безпечного інтернету, бо моїм діткам дуже сподобалося. Очі горіли у всіх, навіть у соньків і нехайликів)).

Ще ми придумали собі "Книгу сорому для комп'ютерних вірусів". Завнтажити.

До неї ми вклеювали такі-собі фото вірусів, з якими ми вже розправилися. Деякі завдання ми виконували одночасно з комп'ютерами, тому учні отримували і житон, і віруса одразу. Це були складні завдання. Деякі активності я прописувлаа на зворотньому боці картки з вірусами, а деякі були у зошиті чи усно.

 

Ми побороли усі віруси. наші антивірусні програми впоралися з кожним із них легко, весело і завзято! Було неймовірно круто. Задоволення від тематичного дня отримали і діти, і я.

За успішне завершення антивірусної програми команди отримувлаи відзнаки чистого комп'ютера.

Як це вплинуло на якість освітнього процесу?

Друзі, до виконання антивірусних завдань долучилися абсолюно усі учні. Я ніколи не роблю це примусом, тільки за бажанням. Цікаво було усім! Абсолютноу сі були задіяні у процесі виконання завдань, і, якщо самі не знали правильної відповіді, то тут же отримувлаи зворотній зв'язок від учасників своєї команди, які корегували, надаючи партнерську підтримку, і допомагали засвоїти матеріап. Ми з Вами добре знаємо, що діти краще запам'ятають матеріал, який пояснять самі і почують від дітей. Саме так це і відбулося. Сьогодні діти отримали чудові результати діагностичної роботи з теми "Досліджую дієслово", а це - найкращий сигнал про якість.

Діти вчилися працювати у команді. Не у всіх це виходило, але ж вчилися... і дехто засвоїв корисні уроки командного спілкування і того, як це впливає на спільний результат.

Це не було змагання на першість. Ми на початку роботи обговорюємо очікувані результати і основний із них - це якість діяльності. Діти заспокоюються і не хвилюються за те, що можуть бути не першими. у них своя мета - виконати усі етапи антивірусного проекту разом, грамотно та успішно.

Нехай приносить користь!

З повагою, Олена Карпицька та увесь "Розумний вулик".

 

Категорія: Проектне навчання | Переглядів: 553 | Додав: karpitskcayae | Теги: #SID2021, інтернет, команди, #SaferInternetDay, проект, Розумний вулик, 2-А, #ДеньБезпечногоІнтернету, НУШ | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 1
avatar
1
1 pochatckova6 • 22:11, 11.02.2021
Цікаво
avatar