menu
person

22:38
Як утримати мильну бульбашку в руках?

Дуже крутий експеримент, який наочно дозволить встановити взаємозв'язки між об'єктами дослідження і зробити фактичні висновки. Діти вмотивовані до пізнання і мають нематеріальне, а емоційне заохочення, бо дійсно зацікавлені в якісному результаті експерименту.

Зазвичай, мильні бульбашки є пріорітетною розвагою для теплого періоду року, коли можна побачити відблиски сонячних промінчиків у прозорих кульках і поспостерігати за тим, як вітерець підганяє їх і піднімає високо у небо. Але для зими вони теж підходять, та ще й як. Сьогодні ми поділимося своїм першим дослідом. Проводимо його у приміщенні.

Для проведення дослідження ми використали звичайнісінькі мильні бульбашки, які придбали в одному з магазинів нашого затишного містечка.

вовняні рукавички

і чудовий настрій.

Хід експерименту

1. Спочатку сворюємо основу для формування проблеми дослідження: що станеться з мильною бульбашкою, якщо торкнутися до неї рукою?

2. Формулюємо проблему: чи є речі, які втримають мильну бульбашку.

3. Експериментуємо з різними предметами і об'єктами оточуючої дійсності: зошитом (в обкладинці), пеналом, портфелем, поверхнею парти, одягом (зокрема, рукавичками, кофтинками).

4. Робимо висновки.

Про несподіване)). Чесно кажучи, я собі запланувала показати такий собі фокус з вовняними рукавичками, але в ході експерименту почула пропозиції: "А давайте спробуємо дослідити взаємодію мильної бульбашки з одягом!". Я зраділа цій ініціативі, і сама була здивована, коли одяг з вовни теж продемонтрував той самий ефект, що і рукавички (хоча, це логічно). Двома словами: БУЛО КРУТО! Обов'язково спробуйте провести дослідження зі своїм допитливим колективом!

Категорія: Ековиховання | Переглядів: 483 | Додав: karpitskcayae | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar